Afwasbare akoestische panelen en schermen - gepubliceerd op 02-07-2020

Geluid beïnvloedt ons

Afhankelijk van het doel van een ruimte maken we er meer of minder geluid. Dat kan spraak zijn, maar ook achtergrondgeluid van een airco of luchtbehandeling, muziek of stoorgeluid van verkeer of de buren. Hoe dan ook, omgevingsgeluid beïnvloedt ons sterk. Het vermoeit ons sneller, het vergt meer concentratie, men krijgt sneller hoofdpijn en stress. Daarom is een goede akoestiek in een ruimte direct veel aangenamer. Gezien de huidige coronaproblematiek is ook hygiëne een belangrijk onderdeel geworden.

Geluidsabsorberend én hygiënisch

“Afwasbaar” en “geluidsabsorberend”, dit zijn termen die niet snel verenigbaar zijn. Al voor de coronacrisis was er vanuit de zorg- en horecasector vraag naar een product dat afwasbaar en toch geluidsabsorberend is. Een afwasbaar doek dat de akoestische prestaties van de producten volledig bewaart? Het kan!

Het doek is een mix van PVC en polyester. Door microperforaties is het doek op het paneel perfect luchtdoorlatend en kan het akoestisch materiaal erachter nog volledig zijn werk doen en dus het geluid absorberen. Het afwasbaar stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo is er voor elk interieur wel iets gepast.

Vraag advies

Buropix verbetert de akoestiek van uw kantoorruimte of van een volledig gebouw, rekening houdend met de esthetische waarde. Er zijn vele mogelijkheden, laat je dus best adviseren door een expert.