Zo richt je een klein kantoor in - gepubliceerd op 13-07-2020

Zo richt je een klein kantoor in

Is jouw kantoorruimte eerder bescheiden en compact? Houd rekening met onze tips om er toch een sfeervol en functioneel kantoor van te maken! 

Zorg voor veel daglicht in je kantoorruimte

Door voldoende daglicht in je kantoorruimte te halen, oogt het een stuk groter. Wil je graag toch ergens een afgesloten ruimte, kies dan voor een glazen scheidingswand of schuifdeur. Dat creëert openheid en laat het licht door. Een bijkomend voordeel is dat voldoende daglicht ons ook beter doet concentreren.

Voorzichtig met kleur

Een mooie kleur op de muur kan er trendy en vrolijk uitzien. Daar zijn we volledig mee akkoord! Toch raden we het niet echt aan. Probeer om de muren zo licht mogelijk te houden. Te donkere muren absorberen het licht, terwijl lichte muren ervoor zorgen dat het daglicht wordt gereflecteerd en zo de ruimte groter laat lijken. 

Beperk accessoires

Zorg voor niet té veel accessoires in je klein kantoor. Als je je kantoor vult met vele kleine accessoires zal het sneller vol staan en dus ook kleiner ogen. Je kiest best voor een paar grote accessoires in plaats van vele kleine, zoals een mooi kunstwerk aan de muur en een grote plant.

Wees selectief met meubilair

Kies best voor smalle en hoge kasten tegen de muur. Je bespaart ruimte en je maakt maximaal gebruikt van de hoogte van het kantoor. Heb je de mogelijkheid, dan zijn inbouwkasten ideaal! Kies voor kasten die je kan sluiten, zodat je kantoorruimte er ook minder rommelig uitziet. 

De juiste kantoorverlichting

Kan je niet voldoende natuurlijk licht binnenhalen? Zorg dan voor motiverende lampen op je werkplaats en in de vergaderruimte zodat het jou en je collega’s blijft motiveren. Je kan kiezen voor biodynamische verlichting. Dergelijk lichtmanagementsysteem imiteert het natuurlijk ritme van de dag. Dit maakt dat je je beter kunt concentreren. 

Advies bij het inrichten van een kleine kantoorruimte

Heb jij eerder een compacte kantoorruimte? Dan kunnen de bovenstaande tips je wellicht al op weg helpen. Heb je liever professionele hulp ter plaatse voor het inrichten van een kleine kantoorruimte? Buropix helpt je graag! Bel 011 76 33 83 of mail ons op info@buropix.be.