Kluizen en brandkasten voor je bedrijf of privé - gepubliceerd op 27-07-2020

Kluizen en brandkasten voor je bedrijf of privé

Je bedrijf, winkel of woning is misschien wel uitgerust met een inbraakalarmsysteem, toch is een kluis of brandkast ter bescherming van je waardevolle spullen geen overbodige luxe. Het is net een wijze beslissing om je vertrouwelijke documenten, geld of sieraden extra te beschermen tegen diefstal of brand.

Muur- & vloerkluizen

Muurkluizen zijn bedoeld om in een stevige wand in te bouwen. Ze worden best ingewerkt in een gemetste muur, geen gyproc wanden. Deze inbouwkluizen zijn niet brandwerend omdat ze enkelwandig zijn, maar het bewaard veilig geld en kostbare bezittingen. Muurkluizen zijn er immers in diverse afmetingen en slottypes, zoals een elektronisch of een dubbelbaardsleutelslot.

Naast muurkluizen zijn er ook vloerkluizen. Het principe is hetzelfde, alleen worden deze ingewerkt in de vloer van je pand of woning.


Brand en/of inbraakwerende safes

Er zijn diverse brand- en/of inbraakwerende safes, documentenkasten of archiefkasten. Eurosafes zijn gekeurde en geteste kluizen die de inhoud beschermt tegen brand én inbraak. De mate van weerstand wordt bepaald door een aantal parameters: het soort en dikte van het metaal, het aantal sloten en de vertragende factoren in de kluiswand. Daarom zijn Eurosafes opgedeeld in verschillende klasses, afhankelijk van de tijd waaraan een kast aan een brand of inbraakpoging kan worden blootgesteld. Daarnaast krijgen ze namelijk ook een certificaat met een securitylevel 1 of 2. Het certificaat S 1 en S 2 staat op een plaatje aan de binnenzijde van de deur.

Wil je een safe voor kleine spullen of privégebruik? Dan zijn compacte privékluizen ideaal. Met sleutels, elektronisch slot of vingerprintslot. Je kan hiervoor ook kiezen om het brand- of/en inbraakwerend te maken. Voor het veilig opbergen van sleutels en keycards, is er een speciale kluis verkrijgbaar, eventueel met uitschuifbare panelen.


Premium kluizen

Zo bieden we ook een serie van exclusieve safes aan waarbij we een mix van veiligheid en uitstraling garanderen. Want een kluis hoeft er niet grijs en saai uit te zien, toch? De kluizen worden geüpgraded met een afwerking in het metaal, hout, glas of leder. 

Going big: kluisruimtes

Een kluis heeft op zich geen beperkingen in afmetingen. Elke ruimte kan dankzij een modulair concept beveiligd of tot kluiskamer omgebouwd worden.

Een kluiskamer kan ook gebruikt worden als panic room. Zo kan je in geval van nood familie of werknemers in veiligheid brengen. Door de ruimte te voorzien van beveiligings- en communicatiesystemen, kan je ook direct alarm slaan. 

Bestel je safe of kluisruimte bij Buropix

Wil je risico’s verminderen? Dan is een safe aankopen of installeren een slimme keuze. Contacteer ons gerust, wij helpen je graag verder!