Zo richt je je kantoor huiselijk in - gepubliceerd op 18-08-2020

Zo richt je je kantoor huiselijk in

Een huiselijke sfeer in je werkomgeving kan een gezamenlijk gevoel van rust creëren en zo de productiviteit verhogen. Maar waar houd je dan best rekening mee? En hoe voorkom je dat ‘het werken’ niet té gezellig wordt?

Van ’s morgens tot ’s avonds gonst het bedrijvigheid in je werkomgeving en is het meestal serious business. We proberen daarom onze werkplek toch comfortabel te maken, een stukje huiselijke sfeer binnen te halen. We geven enkele tips om een cozy sfeer te creëren!

Het zijn de kleine dingen die het doen

Er zijn heel wat kleine dingen die je kan doen om een algemeen huiselijk gevoel in je kantooromgeving te bekomen. Met een fotokader, enkele leuke planten of een hip tapijt kan je al veel bereiken. Of een poef! Dat geeft een knus karakter in je kantooromgeving en dat zullen ook klanten appreciëren.

Een uitnodigende gesprekszone in je bedrijfsruimte

Spendeer de nodige aandacht aan één of meer uitnodigende ruimtes in je kantooromgeving om (in)formele gesprekken te voeren met collega’s of bezoekers. Dat schept al sneller een onderlinge vertrouwensband. Je wilt, zeker naar (potentiële) klanten en leveranciers toe, een aangename sfeer overbrengen zodat je ook een positieve indruk nalaat. Dat komt het toekomstige contact enkel ten goede!

Denk aan leuke hangplanten aan de muur of het plafond voor een gespreksruimte. Maar ook het kantoormeubilair, zoals tafels en zitmeubilair, speelt een grote rol. Durf een keer voor stoere krukken te kiezen in plaats van alledaagse stoelen die we zo ‘normaal’ vinden.


Cozyness met soft seating

Eerder spraken we over een poef die het huiselijke aspect kan versterken. Een poef is slechts één van de vele soft seating mogelijkheden om dat lounge-achtig gevoel op kantoor te creëren. Denk ook aan een sofa of bank uit stof of leder, kussens, een vergaderhoek met loungestoelen, een tapijt etc. Zachte materialen gebruiken in je kantoorinrichting heeft ook een bijkomend voordeel. Het werkt namelijk geluiddempend, dus dat zorgt voor minder storende geluiden die je uit je concentratie kunnen halen.

Hout en … hout

Het gebruik van houtmaterialen blijft een topper. Het verzacht de witte muren, metalen cabines en een steriele kantooromgeving in één klap. Hout is ook duurzaam, iets waar meer en meer bedrijven ook aandacht aan spenderen. Je kan niet enkel kiezen voor kantoormeubilair in hout maar creatief uit de hoek komen met bijvoorbeeld houten lambrisering, boomstronk koffietafeltjes, hout- en moswanden, etc. 

Buropix voor de inrichting van je kantoor

Bij Buropix zijn we ervan overtuigd dat huiselijkheid niet ten koste mag gaan van het ergonomische aspect tijdens onze kantooruren. We zorgen daarom steeds in samenspraak met jou voor een gepaste oplossing. Wil jij je kantoor huiselijk maar ook ergonomisch en functioneel inrichten? Laat ons je adviseren. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek op 011 76 33 83 of mail ons op info@buropix.be