Dit is het ideale moment om je werkplek te updaten - gepubliceerd op 27-08-2020

Dit is het ideale moment om je werkplek te updaten

Veel werknemers uit diverse organisaties werken nog steeds volledig of gedeeltelijk van thuis uit. Het zou wel eens kunnen dat dit meer en meer de norm wordt. Daarom is het belangrijk dat je je thuiskantoor zo aangenaam mogelijk maakt. Of ben je ondernemer en wil je de kantoorinrichting in het bedrijf updaten? Dan is dit wel het ideale moment nu het daar wat rustiger is. 

Thuiswerkplek inrichten

Een belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden is om een actieve werkhouding te bevorderen als je thuiswerkt. In de zetel hangen met de beentjes omhoog en je laptop op de schoot is aanlokkelijk. Maar we raden het zeker niet aan. Een verkeerde werkhouding kan tot verschillende klachten leiden zoals gewrichtspijn en nek- en rugklachten. Door op een ergonomische manier te werken, vermijd je deze klachten. En in deze tijd is het zeker de moeite waard om te investeren in een goede thuiswerkplek. Kies voor een verstelbare bureaustoel en de optie om af te wisselen tussen zittend en staand werken. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen, onder andere een zit-sta-bureau.

Daarbij is een computermuis, een apart toetsenbord en een voetensteun een absolute aanrader!


Laat er licht zijn

Zorg voor je werkplek, zowel op kantoor als thuis, voor zoveel mogelijk natuurlijk lichtinval. Dit houdt je fris en productief. Weet dat je best voor ‘koud’ licht kiest in een ruimte waar gewerkt wordt. Met een goede bureaulamp ben je al een goed eind op weg.

Take it up a notch? Dan kan een biologisch effectieve lamp veel voor je doen. Dit past de helderheid en de lichtkleur aan volgens het natuurlijk licht. Zowel thuis als op kantoor komt de juiste verlichting je gezondheid, humeur en productiviteit ten goede!


Blijf actief

Zorg ervoor dat je tijdens de werkuren een keer opstaat en wat oefeningen doet om spieren en pezen te rekken. Probeer een keer de verleiding van een beeldscherm links te laten liggen. Lunchpauze? Strek even buiten de benen of doe alvast een huishoudelijk klusje. Dat is namelijk een groot voordeel van thuiswerken – je kan het makkelijk combineren met een pakketje wegbrengen, een doktersafspraak of dergelijke.

Ook op kantoor: ga een kop koffie of tussendoortje halen en loop zelf naar de printer voor je paperassen. En ook: een kruk in plaats van een bureaustoel kan je houding actief houden!

Buropix voor de inrichting van je kantoor of thuiswerkplekken

Je kunt bij Buropix rekenen op professioneel advies. We hebben immers meer dan 30 jaar ervaring in de kantoormeubelbranche. Ben je op zoek naar de inrichting van een thuiswerkplek of wil je de inrichting of het meubilair van je kantoor updaten? We helpen je graag verder! Contacteer ons op 011 76 33 83 of via info@buropix.be.