Een totaalconcept van uw kantoorinrichting - gepubliceerd op 08-09-2020

Een kantoor inrichten is een vak

Door een gezonde werkplek te creëren voor alle werknemers ga je direct goed van start. Je geeft ook een duidelijk signaal dat welzijn belangrijk is voor de organisatie. Zo zet je je personeel voorop en net dat is aantrekkelijk. Als je een kantoor wilt inrichten of herinrichten heb je een waslijst van zaken om mee rekening te houden. Enkele vragen die je je stelt zijn: Wat kunnen we eraan uitgeven? Welke sfeer wil ik uitstralen? Heb ik plannen met de juiste afmetingen? Heb ik hulp nodig bij de inrichting?

Hoe begin je aan een totaalinrichting van je kantoor?

Bij de inrichting van een kantoorruimte dient men met heel wat stakeholders en partners rekening te houden: medewerkers, architect, elektricien, schrijnwerker en ga zo maar door. Met andere woorden, je moet alles in kaart brengen en dat is een hele klus om te klaren. Het is daarom een goed idee om beroep te doen op een ervaren professional voor een volledige werkplekanalyse tot de uiteindelijke montage en oplevering van de kantoorinrichting. Zo ontlast je jezelf van al het geregel, de gesprekken en opvolging van verschillende leveranciers. Jij spendeert je tijd best anders, toch?! Een totaalinrichter van kantoorruimtes zorgt ervoor dat alle werken elkander naadloos opvolgen. Zo heb jij slechts één aanspreekpunt voor het totaalproject. 

De voordelen van een ergonomische kantoorruimte

De juiste kantoorinrichting zorgt voor een aangename en efficiënte werksfeer. Er moet dus goed gelet worden op de indeling, looppaden, opbergruimtes, akoestiek, elektrificatie, verlichting, … Het samenspel zorgt ervoor dat je als werknemer productiever bent doorheen de werkdag.
Door de juiste kantooruitrusting voorkom je immers concentratieverlies en klachten zoals nek- en rugpijn. Op langtermijn resulteert dit in minder ziekteverzuim en een gezond werkklimaat.

Ook de kantine is een ruimte wat de nodige aandacht moet krijgen. Ga je voor speels, modern, klassiek of functioneel? Het doel is de werknemers even uit de werksfeer en -omgeving te halen. Gezellig samen eten boost immers ook de teamgeest!

Afgelopen decennia is er tal van onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van een ergonomische werkplek. Hieruit bleek één boodschap: Een gezonde werkplek is beter voor zowel de werknemers alsook de werkgever.

Kantoorinrichting met Buropix

Voor de inrichting van de kantoorruimte kan je rekenen op het deskundig advies van Buropix. Op basis van jouw noden, gaan we aan de slag met de begeleiding, ontwerp en realisatie van jouw kantoorinrichting.

Met Buropix heb je één aanspreekpunt voor het totaalproject. Dat zorgt voor een heldere prijs en planning. Contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek? Bereik ons telefonisch op 011 76 33 83 of mail ons op info@buropix.be.