Hoe belangrijk een goede lamp op je werkplek is - gepubliceerd op 05-11-2020

Hoe belangrijk een goede lamp op je werkplek is

We telewerken massaal al enkele maanden lang. Het is daarom goed om je provisorisch ingerichte werkplek nog eens onder de loep te nemen. Niet enkel een ergonomische bureaustoel of een zit-stabureau te overwegen maar ook zeker te denken aan voldoende licht op je werkplek.

We gaan het goed merken nu de dagen weer korter zijn. Het natuurlijk daglicht wordt al vrij vroeg een pak minder. Dat maakt dat we sneller geneigd zijn om onze ogen bijeen te knijpen om duidelijk te zien. Net dat vraagt veel van je ogen. En dat maakt het vermoeiend voor je.

Extra licht op je werkplek

De lampen in de kantoorruimtes zijn vaak fel genoeg om het tekort aan daglicht op te vangen. Zo blijft het contrast ten opzichte van je beeldscherm klein als je wegkijkt. Dat is een pak rustiger voor je ogen. 

Zorg daarom best voor een werkplek met voldoende daglicht en een extra lamp om de ruimte waarnaar je wegkijkt goed uit te lichten. Een lamp op je bureau of op de grond is dus een goede investering als je vermoeide ogen wilt vermijden.

Graag advies om je werkplek thuis of op kantoor comfortabel in te richten? We helpen je graag verder! Neem contact op via 011 76 33 83, info@buropix.be, Facebook of LinkedIn.