Lockers en opbergkasten voor elke toepassing - gepubliceerd op 24-11-2020

Lockers en opbergkasten voor elke toepassing

Lockers, kluisjes, garderobekasten, … Je vindt ze in alle maten, uitvoeringen en kleuren. Ben je van plan lockers of opbergruimtes aan te kopen? Denk dan vooraf na waarvoor ze precies gebruikt moeten worden.

Lockers 

Lockers worden meestal toegepast wanneer men spullen veilig en uit het zicht wil opbergen. Voornamelijk op flexwerkplekken zijn lockers een handig item. Medewerkers hebben immers nood aan een plek waar ze aan het einde van de werkdag hun spullen veilig kunnen achterlaten. Je hoeft daarom niet te kiezen voor een standaarduitvoering, want ook lockerkasten met een print zijn mogelijk, zodat het een passend stuk van het kantoorinterieur wordt.

Daarnaast is een lockerkast handig in scholen en in kantoren om gevoelige documenten op te bergen of om een scheidingswand te creëren tussen twee ruimtes. 

Garderobekasten

Er is ook een groot assortiment in kasten om kleding en spullen op te bergen. Garderobekasten worden zowel in kleedkamer van bedrijven gebruikt, in de sociale sector, maar denk ook aan zwembaden, wellnesscentra, fitnesszalen, bij de politie en brandweer, …

Kenmerkend voor garderobekasten zijn de ventilatiegaten. Zo voorkomt men dat de opgeborgen kleding muf gaat ruiken. Uiteraard kan je ook kiezen voor een gaasgarderobekast. Door de gaas is de inhoud optimaal geventileerd en ideaal toe te passen in ruimtes waar je zicht op goederen wilt blijven houden maar het toch achter slot en grendel ligt.

Je denk best ook al eens na of je een stofkap wenst bovenop de kast. Zo maak je het de poetsdienst handiger en voorkom je dat gebruikers spullen bovenop de kast gaan plaatsen. Daarnaast dien je te weten op welke voetjes de kasten moeten staan. Je kan bijvoorbeeld voor een sokkel kiezen of kastpoten.

Ook accessoires kunnen handig zijn. Denk maar aan een handdoekdrager, een kapstok of zitbank.

Opbergkasten

Naast kleding, zijn er ook andere goederen die je netjes kan opbergen. Zo is het wasgoed van personeel op te vangen in een linnenkast. Vuile kleding werpt men door het luik van de kast in een linnenzak, die gemakkelijk te vervangen is.

Denk ook aan het opbergen van poetsgerief. Een schoonmaakkast en bezemkast beschikken over hanghaken voor bijvoorbeeld borstels en dweilen. Daarnaast kan er een stofzuiger in en diverse schoonmaakmiddelen.

Roldeurkasten en archiefkasten

Om documenten veilig op te bergen, raden we brand- en inbraakwerende archiefkasten aan. Je kan deze goederen en documenten dan ook laten verzekeren bij je verzekeraar.

Roldeurkasten zijn gemakkelijk om mappen of je werkmateriaal in op te bergen. Zo slingert het niet rond op kantoor of op je bureau. Het kan ook een oplossing bieden als je eerder een compacte werkruimte hebt. Traditionele kastdeuren nemen namelijk wat ruimte in om ze open te zwaaien. Een roldeurkast daarentegen niet. Een roldeurkast is ook makkelijk uit te breiden met lades, uittrekbare legborden en hangmappenframes.

Lockers en opbergkasten door Buropix

Wij werken met diverse fabrikanten om de geschikte lockerkasten en opbergruimtes naargelang uw behoefte te voorzien. Onze monteurs zorgen voor de plaatsing en werken het tiptop af. Vraag ons om advies of voor een afspraak ter plaatse!